Κατερίνα Μαρκοπούλου

Κατερίνα Μαρκοπούλου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών το 2005 και απέκτησε την άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου (Αρ. Πρωτ. 17142/22.06.2006). Στα πλαίσια των προπτυχιακών σπουδών της πραγματοποίησε Πρακτική Άσκηση στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Νέας Σμύρνης (παράρτημα του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών) και στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά. Στη συνέχεια απέκτησε τον μεταπτυχιακό της τίτλο σπουδών στην Ψυχολογία της Ανάπτυξης του παιδιού και του εφήβου από το Universite de Toulouse II - Le Mirail, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποίησε Πρακτική Άσκηση στο Ιατρο-ψυχο-παιδαγωγικό Κέντρο "Le Go" (Centre Medico-Psycho-Pedagogique "Le Go") στο Albi της Γαλλίας.

Έχει εκπαιδευτεί στην ψυχοσυναισθηματική εκτίμηση παιδιού-εφήβου, στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών, στον έλεγχο σχολικής ετοιμότητας και στην χορήγηση προβολικών δοκιμασιών καθώς και κλιμάκων αξιολόγησης της νοημοσύνης σε παιδιά και ενήλικες (ΑΘΗΝΑ ΤΕΣΤ, Α ΤΕΣΤ, RAVEN, WISC, WAIS, C.A.T., T.A.T. κ.α.), εργαλεία απαραίτητα για την ψυχοσυναισθηματική και γνωστική αξιολόγηση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Εργάστηκε επίσης στον χώρο της Ειδικής Αγωγής παρέχοντας παράλληλη στήριξη παιδιού σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό και σε δημόσιο ειδικό σχολείο επί σειρά ετών, ενώ παρέχει ακόμα κατ'οίκον ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές με δυσκολίες. Παράλληλα με τον τομέα της Ειδικής Αγωγής, παρέχει υπηρεσίες στον τομέα της Ψυχοθεραπείας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, καθώς και της Συμβουλευτικής Γονέων σε ιδιωτικά κέντρα ειδικών θεραπειών ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες που άπτονται των επιστημονικών της ενδιαφερόντων και συμβάλλουν στην συνεχή της επιμόρφωση στους τομείς της Ειδικής Αγωγής και της Ψυχοθεραπείας.

Δείτε: