Τι είναι το κοχλιακό εμφύτευμα;

Τι είναι το κοχλιακό εμφύτευμα;

     Το κοχλιακό εμφύτευμα είναι μια ηλεκτρονική συσκευή σχεδιασμένη για να εφαρμόζεται σε άτομα (παιδιά, εφήβους, ενήλικες) με σοβαρή βαρηκοϊα. Βασική προϋπόθεση για να εφαρμοστεί ένα κοχλιακό εμφύτευμα είναι το άτομο να έχει δοκιμάσει προηγουμένως τη χρήση συμβατικών ακουστικών βαρηκοϊας χωρίς σημαντικό όφελος. Αυτό είναι πιθανό να συμβεί καθώς τα συμβατικά ακουστικά βαρηκοϊας ενδέχεται να μην προσφέρουν σημαντική ακουστική ενίσχυση στις συχνότητες των ήχων της ομιλίας.

     Το κοχλιακό εμφύτευμα μπορεί να βοηθήσει ενήλικες με σοβαρή βλάβη στην ακοή να ακούν σωστά. Επίσης, πολλοί γονείς επιλέγουν το κοχλιακό εμφύτευμα για τα παιδιά τους με σκοπό το παιδί να ακούει και να μιλάει πιο σωστά.

     Το κοχλιακό εμφύτευμα διεγείρει άμεσα το ακουστικό νεύρο υποκαθιστώντας τα κατεστραμμένα τριχωτά κύτταρα του κοχλία. Αποτελείται από τον επεξεργαστή ήχου και τον πομπό, οι οποίοι τοποθετούνται εξωτερικά και αφαιρούνται εύκολα καθώς και από το εμφύτευμα και τη δέσμη ηλεκτροδίων, που τοποθετούνται εσωτερικά με χειρουργική μέθοδο.

Δείτε επίσης:
Βαρηκοϊα - Κώφωση

Βαρηκοϊα - Κώφωση

Βαρηκοϊα είναι η  έκπτωση της ακουστικής ικανότητας. Κώφωση είναι η ολοκληρωτική απουσία της ικανότητας ακουστικής αντίληψης των ηχητικών ερεθισμάτων.

Θέματα & άρθρα